חפלה הפקות
Get Adobe Flash player
חינה > עוגיות לחינה

עוגיות לחינה

אחד הסממנים הקולינאריים המזוהים ביותר עם טקס החינה של יוצאי יהדות צפון אפריקה, הן העוגיות המיוחדות והעשירות בטעם המוגשות לאורחים בסיום האירוע. לעוגיות החינה יש מקום של כבוד בטקס החינה, ואלו מוכנות לרוב על ידי הסבתות והדודות המבקשות להעניק לזוג הנישא את ברכת הדרך לחיי הנישואין בצורתן של עוגיות מתוקות ומושקעות. עם זאת, אנו מחזיקים אופות המתמחות בהכנה של עוגיות לחינה, שירות של הכנת עוגיות מסוג זה, ואספקתן ישירות אל האולם בו מתקיים האירוע.

עוגיות לחינה – סיגרים ממולאים בשקדים

מדובר בסיגרים המזכירים את הסיגרים הממולאים בבשר או בתפוחי אדמה המוכרים לנו בעיקר מקבלות הפנים באולמות וגני האירועים, עם זאת, אלו ממולאים במרציפן מתוצרת ביתי. המרציפן או למעשה שקדים מרוסקים גס בתוספת סוכר, באמצעותו ממלאים את עלי הסיגר אשר עוברים טיגון בשמן עמוק. את הסיגרים מקובל להגיש כשהם עטויים שכבה דקה של דבש.

עוגיות לחינה – שבקיה

השבקיה היא אחת מהעוגיות המזוהות ביותר עם מטבח הקינוחים המרוקאי. מדובר בבצק עלים אשר נעשה בעבודת יד, ומסולסל לכדי מעין שבלול של בצק מיוחד. לאחר טיגון עמוק מקבלת השבקייה מרקם פריך ושברירי, והיא מוגשת כשהיא טבולה בדבש ועליה פזורים זרעי שומשום. סוג נוסף של שבקייה, הוא שבקיית חריצים, כאשר אותו בצק משמש להכנת משטחים קטנים של העוגיה האהובה, אותה חורצים באמצעות מזלג לקראת הטיגון.

עוגיות שומשום

בסלסילות עוגיות לחינה, נמנות העוגיות אותן הזכרנו, אך נוכח להבחין גם בעוגיות רבות להן אין הגדרה מיוחדת או שם מסורתי המבוססות על בצק משולב בשומשום העובר טיגון בשמן עמוק. עוגיות השומשום מגיעות בדרך כלל כקונוסים של בצק קשיח ופריך, או בצורה של פרחים המזכירים בצורתן סלסלות. השימוש בשומשום, דבש ובצק פריך הוא שילוב נפות ביותר בהכנה של עוגיות לחינה, ובכלל במטבח הקינוחים המרוקאי.

פסטלים ממותקים

בדומה לסיגרים הממולאים בשקדים, קונדיטורים מרוקאיים מרבים להשתמש במילוי השקדים במגוון רחב של אפשרויות. בוריקות טוניסאיות ממולאות בשקדים, מרציפן ואגוזים, ומגוון רחב של צורות ומילויים מתוקים אותן ניתן לשלב במאכל האהוב. על פי רוב, כל הפסטלים הממותקים הממולאים מוגשים בתוספת דבש.